• GRATUIT à ajouter à chaque commande, 65 recettes de désintoxication dans un livre PDF clair. >> en savoir plus

Sicca Fleur bloem poeder met indicatiekorrels - 500 gram blik met afsluitbare deksel

7,50 €
En stock
SKU
SiccaPlus500gram
Met oranje kleuromslag indicatie korrels. Eenvoudig optimaal drogen en prepareren van verschillende bloemen.
Met Sicca Fleur kan je eenvoudig verschillende soorten bloemen drogen en prepareren. Het is veilig in gebruik  zorgt voor een snel droog proces waardoor de bloemen minimaal in kleur vervagen en hun optimale vorm behouden. Sicca Fleur heeft een zeer fijne korrel waardoor het goed tussen de blaadjes van de bloemen kan komen en het droogproces versnelt. De oranje indicatiekorrels geven een kleurverandering naar groen om aan te geven dat er verzadiging is. Hierna kan de Sicca Fleur aan de lucht, oven of magnetron gedroogd worden voor hergebruik. De Sicca Fleur zit verpakt in een luchtdicht design blik met een hersluitbare deksel. Het blik kan eventueel gebruikt worden als decoratie voor de bloemen. De Sicca Fleur is her te gebruiken na het drogen

Eigenschappen

 • Luchtdicht en vochtdicht verpakt in een hersluitbaar design blik
 • Oranje veilige indicatiekorrels voor het bepalen van de maximale opname van water
 • Herbruikbaar na droging aan de lucht, magnetron of oven
 • Veilig in gebruik
 • Inclusief gebruiksaanwijzing

Toepassingen

 • trouwboeket (bruidsboeket)
 • corsage
 • rouwboeket
 • herbarium
 • inlijsten
 • potpouri
 • kruiden

Gebruiksaanwijzing

 1. Strooi een laag Sicca Fleur van 2-3cm in de plastic bak met het Luchtdicht deksel. Eventueel met plakband luchtdicht af te sluiten.
 2. Sluit een schaal, bak of emmer met het luchtdichtdeksel af. De droogtijd varieert, maar u dient de bloemen na twee of drie dagen te controleren. Rozen hebben ongeveer tien dagen nodig en orchideeën  ongeveer twee weken. Houd een notitieboekje bij en noteer de droogtijden van de verschillende bloemsoorten.
 3. Schep de Sicca Fleur voorzichtig rond de bloemen zodat u de bloemblaadjes niet beschadigt of kneust. Bedek alle bloemblaadjes en vul de spleten. Blijf Sicca Fleur toevoegen tot de bloemen geheel zijn bedekt. Als de bak diep is kunnen enkele lagen bloemen op deze manier worden gedroogd. Het verdient de voorkeur bloemen van een soort in dezelfde bak te doen: ze zijn dan allemaal tegelijk klaar.
 4. Leg de bloemen, bloemblaadjes of bladeren zodanig op de Sicca Fleur kristallen dat ze elkaar niet bedekken. De meeste bloemen moeten rechtop in de kristallen worden geplaatst, maar sommige soorten, zoals de gerbera of het madeliefje kunnen beter ondersteboven worden gelegd.
 5. Als de bloemen papierachtig aanvoelen kunnen ze te voorschijn worden gehaald.
 6. Dat kan op twee manieren:
 • gebruik een lepel en schep de bloemen er voorzichtig uit;
 • kantel de bak en haal de bloemen er voorzichtig uit.
Gebruik kleine verfkwastjes om alle restanten Sicca Fleur van de bloemen te verwijderen. De Sicca Fleur ziet er uit als witte kristalsuiker en is ongevaarlijk.  Je kunt de Sicca Fleur laten drogen en opnieuw gebruiken. Afhankelijk van het type bloem/etherische olie gehalte zal de Sicca Fleur aan capaciteit minderen.

Hergebruik

De Sicca Fleur neemt water op. Het water kan eruit verwijderd worden in een oven of de magnetron. De oven dient tussen de 120ºC en 150ºC verwarmd te worden. Leg de Sicca Fleur op een bakfolie of aluminiumfolie. De duur verschilt per gewicht maar gerekend kan worden met ongeveer 1 uur per 600 gram. Als de verkleuringŒ heeft plaatsgevonden is het proces voltooid. Bij gebruik van een magnetron dient deze op medium ingesteld te worden (ongeveer 700 watt), Controleer iedere 5 minuten of de Sicca Fleur indicatie korrels verkleurt zijn naar oranje. Met een lepel kan de Sicca Fleur geroerd worden zodat de vochtige gel weer vrij komt te liggen. De methode en uitvoering van hergebruik is voor eigen risico.

Documentatie