• GRATIS bij iedere bestelling toe te voegen, 65 Detox recepten in een overzichtelijk PDF boek. >> Meer info

Silica Gel bloem poeder in afsluitbare speciale bloemen droogemmer & GRATIS kwast - 1 kg

€ 12,70
Op voorraad
SKU
ForBloem1

Fijne mix van silica gel poeder (gemiddeld 0,5 mm korrel) het ideale product voor het drogen van bloemen. Door de mix van fijne korrels worden de bloemen nog beter gedroogd en beschadigen niet. Inclusief uitgebreide gebruiksaanwijzing en tips bij het drogen & gratis kwast. In handige afsluitbare speciale bloemen droogemmer.

Fijne mix van silica gel poeder (0,2-0,8 mm) het ideale product voor het drogen van bloemen.

Voordelen

 • Hoge en snelle vochtopname adsorbeert ca. 36% van zijn eigen gewicht
 • Door de mix van fijne korrels worden de bloemen nog beter gedroogd en beschadigen niet. 
 • Inclusief uitgebreide gebruiksaanwijzing en tips bij het drogen
 • Inclusief afsluitbare speciale bloemen droogemmer
 • GRATIS kwast om de bloemen korrelvrij te vegen
 • Herbruikbaar / regenereerbaar

Door deze mix van silica gel zal het vocht snel uit de bloemen onttrokken worden waardoor ze hun vorm en kleur behouden zonder te verdorren of weg verteren. Bloemen gedroogd met silica gel poeder behouden hun vorm, structuur en kleur. Wilde viooltjes, zinnia, madeliefjes, narcissen en geraniums zijn bij uitstek geschikt om gedroogd te worden met silicagel.

Gebruiksaanwijzing

 1. Strooi een laag silica gel van 2-3cm in de plastic bak met het Luchtdicht deksel. Eventueel met plakband luchtdicht af te sluiten.
 2. Leg de bloemen, bloemblaadjes of bladeren zodanig op de silica gel kristallen dat ze elkaar niet bedekken. De meeste bloemen moeten rechtop in de kristallen worden geplaatst, maar sommige soorten, zoals de gerbera of het madeliefje kunnen beter ondersteboven worden gelegd.
 3. Schep de silica gel voorzichtig rond de bloemen zodat u de bloemblaadjes niet beschadigt of kneust. Bedek alle bloemblaadjes en vul de spleten. Blijf silica gel toevoegen tot de bloemen geheel zijn bedekt. Als de bak diep is kunnen enkele lagen bloemen op deze manier worden gedroogd. Het verdient de voorkeur bloemen van ŽŽn soort in dezelfde bak te doen: ze zijn dan allemaal tegelijk klaar.
 4. Sluit de schaal met het luchtdichtdeksel af. De droogtijd varieert, maar u dient de bloemen na twee of drie dagen te controleren. Rozen hebben ongeveer tien dagen nodig en orchidee‘n ongeveer twee weken. Houd een notitieboekje bij en noteer de droogtijden van de verschillende bloemsoorten.
 5. Als de bloemen papierachtig aanvoelen kunnen ze te voorschijn worden gehaald.
 6. Dat kan op twee manieren:
 • gebruik een lepel en schep de bloemen er voorzichtig uit;
 • kantel de bak en haal de bloemen er voorzichtig uit.

Gebruik kleine verfkwastjes om alle restanten silica gel van de bloemen te verwijderen. De silica gel ziet er uit als witte kristalsuiker en is ongevaarlijk. Het is synthetisch zand Si02. Je kunt de silica gel laten drogen en opnieuw gebruiken. Afhankelijk van het type bloem/etherische olie gehalte zal de silica gel aan capaciteit minderen.

Hergebruik van silica gel

Silica gel neemt water op. Het water kan eruit verwijderd worden in een oven of de magnetron. De oven dient tussen de 120 en 150 graden Celsius verwarmd te worden. Leg de silica gel op een bakfolie of aluminiumfolie. De duur verschilt per gewicht maar gerekend kan worden met ongeveer 1 uur per 500 gram. Als er geen gewichts verandering meer is tijdens het drogen is het proces voltooid. Bij gebruik van een magnetron dient deze op medium ingesteld te worden (ongeveer 700 watt), Controleer iedere 5 minuten of de silica gel verkleurt is. Met een lepel kan de silica gel geroerd worden zodat de vochtige gel weer vrij komt te liggen. De methode en uitvoering van hergebruik is voor eigen risico.

Documentatie